Over Kellvius

Kellvius Panelen

Het meest kenmerkend en onderscheidend van Kellvius Infraroodpanelen is dat ze extreem snel warmte afgeven. De warmteafgifte is binnen een paar minuten voelbaar en beschikbaar en wordt dus supersnel als warmte de ruimte ingestuurd. Door gebruik te maken van een thermostaat worden de schakelmomenten van de panelen bovendien beperkt waardoor de panelen qua verbruik zuinig zijn te noemen. 

Kellvius Infraroodpanelen zijn gecertificeerd en behoren tot de categorie ‘hoogwaardige infraroodverwarming’. Ze worden gefabriceerd in Nederland.

Afwerking

De panelen van Kellvius worden ‘frameloos’ afgewerkt. Dit afwerkingsniveau betekent een strakke vormgeving. De kwalitatieve poedercoating zorgt daarenboven voor een effen oppervlak waarmee de panelen hun hoogwaardige status verkrijgen.

Kellvius lange golf verwarming

Met de panelen van Kellvius wordt gebruik gemaakt van zogenaamde ‘lange golf infraroodverwarming’. De panelen geven geen gloed af, maken geen geluid en de stralen die de te verwarmen ruimte worden ingestuurd zijn onzichtbaar. Maar wel voelbaar. Daarmee zijn deze panelen uitermate geschikt voor de toepassing in binnenruimtes tot een maximale hoogte van 3,00 meter. Het voordeel van deze ‘lange golf’ is dat ruimtes relatief zuinig en snel op temperatuur gehouden of gebracht kunnen worden.

De voordelen van infraroodverwarming?

· Droge warmte

· Energiebesparing

· Gasloos

· Nauwelijks onderhoud

· Eenvoudig verplaatsbaar

· Beter voor de luchtwegen

· Lange levensduur

· Garantie

 

Certificering

De efficiënte werking van een infraroodpaneel wordt bepaald door de stralingsintensiteit. Om de stralingsintensiteit aan te tonen, moeten de panelen voldoen aan de Europese norm IEC 60675-3:2020. 

De panelen van Kellvius zijn getest door Peutz en voldoen ruimschoots aan de norm. De certificaten kunt u onderstaand inzien.

 

 

Toepassingen

In 2050 moeten we van overheidswege massaal van het gas af. Dit betekent dat we andere vormen van verwarming moeten inzetten om comfortabel te kunnen blijven wonen en warm te kunnen douchen. Inmiddels beschikt bijna 25% van de woningen in Nederland over zonnepanelen en dat is goed nieuws voor de ontwikkeling van elektrische infraroodverwarming. Als je namelijk je eigen stroom opwekt kun je die stroom voordelig omzetten naar infraroodwarmte. Een overstap van gas naar elektrisch is dus zo gemaakt!

Nieuwbouw en renovatie

Het verwarmen van je huis kan prima met infraroodverwarming als hoofdverwarming. Om deze overstap mogelijk te maken is het van belang de ruimtes goed te dimensioneren en het te installeren vermogen te laten berekenen door een daarin gespecialiseerde en deskundige partij. Onze dealers zijn daarvoor opgeleid en kunnen u een passend advies geven.